Vanaf 12 maart kunnen Amerikanen terecht in de webwinkel van Appel en in de bakstenen Apple-winkels. Voorlopig zal de iPad niet verkocht worden in andere winkels, hoewel Apple-coo Tim Cook onlangs liet doorschemeren dat partners als Best Buy het toestel ook in schappen krijgt.

Eind april zijn Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk aan de beurt. Alle modellen, ook met 3G, zijn daar verkrijgbaar.

829 dollar

De goedkoopste versie van de iPad (16GB, wifi) kost 499 dollar. Voor de duurste (64GB, wifi en 3G) moet 829 dollar neergelegd worden, plus de maandelijkse abonnementskosten bij een operator. De prijzen buiten de VS worden in april bekendgemaakt.

In de VS is AT&T de operator die 3G-abonnement bij de iPad mag verkopen. Mobiele partners buiten de VS zijn nog niet bekend.

De op 27 januari gepresenteerde iPad zal later dit jaar in andere landen beschikbaar zijn, aldus Apple. Nederland zal daar waarschijnlijk bijhoren, aangezien Nederlands een van de negen talen is die de iPad ondersteunt.