Nimbuzz maakt vandaag een licentie-overeenkomst met Toshiba bekend voor de installatie van zijn mobiele software op de TG1. Nimbuzz biedt toegang tot de chatnetwerken van onder meer Windows Live Messenger, AOL, Yahoo, Skype, Google Talk, ICQ, Myspace, Facebook en Hyves. Het is niet alleen mogelijk tekstberichten uit te wisselen, met contactpersonen op sommige van deze netwerken valt er ook te bellen via mobiel internet.

Mobiel met 1 GHz

Nimbuzz zegt een 'geoptimaliseerde versie' van zijn mobiele softare te maken voor de TG01. Fabrikant Toshiba heeft deze smartphone met een groot touchscreen onlangs gepresenteerd.

Het is de eerste telefoon met een 1 GHz-processor. Toshiba toont de Nimbuzz-software op de TG01 tijdens het Mobile World Congress dat deze week plaatsvindt in Barcelona. De TG01 komt deze zomer op de markt.

Volgens pr-man Tobias Kemper van Nimbuzz groeit het aantal gebruikers met 20.000 per dag. De Nimbuzz-software is ook beschikbaar voor andere mobiele besturingsystemen zoals Symbian. Het bedrijf werkt ook aan een verbeterde versie voor de iPhone.