De officiële Nederlandse verkoop start op 11 juli om 9:30 uur. Naast de 80 T-Mobile-winkels zal het toestel dan ook verkrijgbaar zijn in de webwinkel van het bedrijf en bij iPhone Apple Premium Resellers, Belcompany, Mediamarkt, Saturn en The Phone House.

Nachtelijke verkoop

De eerste vijfhonderd toestellen zullen tijdens een feestelijke bijeenkomst in de T-Mobile Rotterdamse vestiging op Lijnbaan 86 aan de eerste klanten worden verkocht.

Het telecombedrijf belooft het toestel rond 23:45 uur op "passsende wijze" binnen te halen. Een kwartier later worden de eerste toestellen verkocht en om twee uur sluit de vestiging weer.

Youtube

T-Mobile heeft ook een Youtube-film online gezet, waarin de spelregels voor het kopen van het toestel nog eens op een rijtje worden gezet. Het bedrijf verwacht een stormloop van nieuwe klanten en wil de drukte in goede banen leiden.

Zo kunnen alleen consumenten van 18 jaar en ouder een abonnement sluiten en moeten klanten een geldig legitimatiebewijs en een bankpas meenemen.

Overstappers van andere providers die voor nummerbehoud opteren moeten een recente rekening van de oude provider meenemen, waarbij het bedrijf erop wijst dat er dan een opzegtermijn van drie maanden geldt.