Belsimpel importeert de toestellen simlockvrij uit de VS en biedt ze via de webwinkel aan in combinatie met een Vodafone abonnement. Dat abonnement financiert het toestel gedeeltelijk. Geïnteresseerden kunnen een telefoon bestellen voor 250 euro in combinatie met een abonnement van 35 euro per maand, met 275 belminuten en onbeperkt internet.

Oprichter van Belsimpel, Jeroen Doorenbos, zegt tegen Webwereld dat de combinatie met een sim-only abonnement uiteindelijk waarschijnlijk gunstiger is. "Maar de Nexus One is in de losse verkoop gewoon schreeuwend duur." Nederlanders zijn eerder geneigd om de abonnementsconstructie te kiezen omdat dit een gangbaar model is in de Nederlandse telecomindustrie, constateert Doorenbos.

Geen stormloop

Doorenbos verwacht niet dat de verkoop van de Nexus One hard gaat lopen in het begin. Belsimpel wilde wel graag de eerste zijn in Nederland die het toestel aanbiedt. "Ik verwacht dat de prijs binnenkort wel sterk gaat dalen." De toestellen worden naar verwachting in de VS goedkoper wat de prijs voor Nederlandse consumenten ook omlaag moet brengen.

De Nexus One werd begin dit jaar gepresenteerd door Google en is de eerste telefoon die de zoekgigant op de markt brengt. Het is de eerste mobiel met Android 2.1. De Nexus One is de eerste in een nieuwe reeks Android-telefoons die Google via zijn eigen webshop gaat verkopen. Dat gebeurt via het webadres google.com/phone. Nederlanders krijgen de boodschap: 'Sorry, de Nexus One is nog niet beschikbaar in uw land' te zien.