Vanaf 30 april kunnen Britten de Nexus One bestellen op de site van Vodafone. De Google Phone wordt ook in fysieke winkels verkocht. Operator Vodafone verzorgt de klantenservice, niet Google, die de support in de Verenigde Staten wel zelf levert.

Online en in winkels

In Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk en Nederland gaat Vodafone de telefoon vanaf mei verkopen. Ook in Nederland zal de Nexus One zowel online als in winkels verkocht worden, vertelt een woordvoerder van Vodafone Nederland. Ook de support ligt hier bij Vodafone.

Onduidelijk is of Google de telefoon ook in Nederland via de eigen webwinkel gaat verkopen. Die vraag is uitgezet bij Google Nederland, maar nog niet beantwoord.

Gratis navigatie

In Groot-Brittannië komt de Nexus One standaard met Google Maps Navigation, volledig stemgestuurde turn-by-turn navigatie. Sinds vorige week woensdag is deze gratis navigatiefunctie ook beschikbaar voor andere Android-telefoons in Groot-Brittannië. Of de Google-navigatie ook in Nederland beschikbaar is, moet nog blijken.

De Nexus One is sinds januari te koop in de VS. Google kwam al snel onder vuur omdat de klantenservice die de Android-maker zelf bood, ondermaats was. HTC, maker van de Nexus One, heeft inmiddels zelf verschillende modellen gemaakt die qua specificaties niet onderdoen voor de 'originele' Nexus One.

De Nederlandse webwinkel Belsimpel biedt sinds februari al geïmporteerde Nexus One-telefoons aan. Die kosten 250 euro in combinatie met een Vodafone-abonnement. Het is nog niet bekend wat het toestel via de 'officiële' kanalen gaat kosten.

De gratis navigatie van Google heeft de beurskoersen van Nokia en TomTom klappen gegeven bij de onthulling in oktober vorig jaar: