BlackBerry-fabrikant RIM heeft aan techsite BGR laten weten dat de nieuwe BlackBerry Enterprise Server (BES) 10 alleen geschikt is voor de nieuwe reeks toestellen. Om ook de bestaande infrastructuur te ondersteunen, moeten bedrijven daarom ook BES 5 blijven draaien.

Extra kosten

Webwerelds zustersite CIO meldde eerder dit jaar dat het nieuwe besturingssysteem BlackBerry OS 10 de zakelijke server BES niet zou ondersteunen. Deze geruchten staken deze week weer de kop op en RIM laat nu aan BGR weten dat er wel degelijk een nieuwe Enterprise Server verschijnt. Er zit wel een behoorlijk addertje onder het gras voor bedrijven.

RIM wilde tegenover Cnet niet vertellen wat het nieuwe systeem aan extra kosten met zich meebrengt. BES 10 kan niet met oude BlackBerry's overweg omdat het nieuwe systeem met het door RIM gekochte platform QNX werkt.

Net als PlayBook

De tablet PlayBook was het eerste BlackBerry-product dat op QNX was gestoeld en had al compatibiliteitsissues met de diensten van BlackBerry. Als oplossing moesten gebruikers aanvankelijk hun tablet koppelen aan een BlackBerry-smartphone om van bijvoorbeeld de e-maildienst gebruik te kunnen maken.