Eerder deze week onthuldde GearLive dat Apple een betaversie aan haar ontwikkelaars heeft vrijgegeven van de firmware met de naam iPhone OS 2.1 beta 1. De nieuwe firmware voegt nieuwe opties toe voor ontwikkelaars die applicaties ontwikkelen die gebruik maken van de ingebouwde GPS-chip.

Onder meer TomTom heeft al eerder gezegd een versie van zijn navigatie-software voor de iPhone te willen ontwikkelen. De huidige versie van de iPhone 3G zou daar echter nog niet geschikt voor zijn.

Problemen met ontvangst

Een uitbreiding van de navigatiemogelijkheden is voor veel iPhone-bezitters een belangrijke verbetering, maar waarschijnlijk niet de belangrijkste. Gebruikers klagen vooal over slechte ontvangst. Telefoongesprekken zouden met de nieuwe telefoon veel vaker uitvallen dan gebruikelijk is. Apple heeft nog niet gereageerd op deze klachten en het is dan ook niet bekend of de nieuwe firmware de problemen met het bereik zal verhelpen.

Wanneer de nieuwe firmware precies beschikbaar komt voor iPhone bezitters is nog niet bekend, maar verwacht wordt dat dit op vrij korte termijn zal zijn.