Volgens de toeleveringsbedrijven van Apple gaat het helemaal crescendo met de nieuwe iPhone, die binnenkort wordt gepresenteerd door Apple. In DigiTimes zeggen de componentenleveranciers dat Apple veel meer bestellingen heeft geplaatst dan vorig jaar voordat de iPhone 6 werd gepresenteerd.

Nu is het al snel hosanna in deze tijd van het jaar, als het gehele Apple-sprookjesuniversum zich met glanzende ogen verlustig aan "gelekte" foto's van nieuwe producten en zich vooraf vooral druk maakt over een mogelijk tekort aan interne opslag (16GB) en mogelijk een te grote iPhone voor kleine handjes. Speculatie alom, wat de marketingafdeling van Apple veel geld scheelt aangezien het grote werk voor ze gedaan wordt door zo geheten onafhankelijke media.

Maar goed, wij doen ook even een duit in het zakje. Volgens de bronnen van DigiTimes (heerlijk discutabel) gaat de nieuwe iPhone de verkopen in het laatste kwartaal van dit jaar domineren en krijgen HTC, LG en Sony klappen. De verkopen van de topmodellen van die leveranciers lopen al voor geen meter en komen dadelijk vrijwel geheel tot stilstand.