Het is tegenwoordig bijvoorbeeld ook mogelijk om je iPhone draadloos op te laden. Dit kan als jij een iPhone 8, iPhone 8 Plus of een iPhone X hebt. Je kunt de telefoon dan op een draadloze oplader leggen en je hoeft hem dus niet meer met een kabel te laden. Dit is erg handig voor als jij op kantoor werkt. Waarschijnlijk heb je de telefoon de hele dag naast je liggen. Je kunt de draadloze lader dan op je bureau leggen en iedere keer dat je het toestel niet gebruikt leg je hem op de lader. Dit zal ervoor zorgen dat jouw telefoon de hele dag vol is. Mocht je naar een afspraak toe gaan, dan heb je dus sowieso een volle batterij.

Hoe werkt draadloos opladen?

Een draadloze oplader werkt via elektromagnetische velden. In de draadloze oplader zelf zit een spoel, deze spoel zet energie om in elektromagnetische velden. In de telefoon zelf zit ook een spoel verwerkt, welke de elektromagnetische velden weer omzet in energie. Hierdoor kan jouw telefoon opgeladen worden.

Te hoge temperaturen

Je telefoon draadloos opladen is dus zeker erg handig zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Echter brengt draadloos opladen ook een aantal nadelen met zich mee. Zo houden de Lithium-cellen in batterijen niet van te hoge temperaturen. Iedere keer dat jij je telefoon oplaadt, dan zal dit voor een hogere temperatuur in het toestel zorgen. Via het opladen van je telefoon met een draadloze oplader is dit al helemaal het geval. Dit zorgt ervoor dat de batterij van je toestel minder lang mee zal gaan. Buiten dat leg je je toestel ook veel vaker op de lader, dit zorgt ook voor een minder lange levensduur van het toestel.

De beste aanbieder voor een iPhone reparatie

Mocht jij veel draadloos opladen, dan is de kans dus groter dat jij problemen krijgt met de batterij van het toestel. Mocht dit het geval zijn, dan wil je waarschijnlijk dat dit probleem zo snel en zo goed mogelijk verholpen wordt. In veel gevallen moet de batterij/accu vervangen worden. Een iPhone reparatie kan erg kostbaar zijn, echter vallen de kosten van een nieuwe batterij wel mee. Gemiddeld kost het plaatsen van een nieuwe accu 70-90 euro. Het is dus een kwestie van het gemak afwegen tegen de mogelijke extra kosten dat draadloos opladen met zich mee kan brengen.