Nimbuzz heeft een aparte applicatie ontwikkeld voor Android-telefoons. Het Nederlandse bedrijf maakte eerder al multichatapplicaties voor de iPhone, Windows Mobile en Symbian gebaseerde telefoons.

De Andoid applicatie heeft een tijdsgevoelige gebruikersinterface. Als een gebruiker een van de chatcontacten kort aanklikt met zijn vinger wordt het profiel getoond. Een langere aanraking opent een chat.

Automatisch verbinden

Daarnaast is de applicatie uitgerust met een notificatiesysteem dat waarschuwingen toont op het startscherm. Het is mogelijk om url's te versturen en daarop te klikken. Iets wat bij concurrent Fring niet kan. Ook is er een autoconnectiefunctionaliteit ingebouwd. Als Nimbuzz op de achtergrond draait wordt er automatisch opnieuw verbinding gelegd als er wordt overgeschakeld van wifi naar 3G en vice versa.

Multichatter Nimbuzz integreert meerdere chatdiensten en sociale netwerken in één applicatie. Gebruikers kunnen tegelijkertijd verbonden zijn met bijvoorbeeld Google Talk, Jabber, MSN-messenger, Myspace en Facebook.

Sociale netwerken

Naar eigen zeggen is het de enige applicatie die Skype chat integreert en ook de moeite neemt om wat minder internationaal bekende sociale netwerken als Hyves, StudioVZ (Duitsland), Gadu-Gadu (Polen) en het Italiaanse Giovani aan te sluiten.