Dat zegt Nokia-ceo Stephen Elop in een video-interview op het eigen bedrijfsblog Nokia Conversations. "We zitten in een periode waarin de investering in Symbian absoluut doorgaat", aldus Elop. Hij is recent aangetreden als nieuwe ceo van de Finse telefoonfabrikant, overgestapt van Microsoft.

Windows Phone

"Ook al maken we nu een overgang door naar Windows Phone als ons belangrijkste smartphoneplatform, we zullen blijven investeren in Symbian", bezweert de Canadese topman. Software-updates voor Symbian-toestellen lopen door tot zeker 2016, zegt Elop. Nokia blijft voor Symbian ook klantenservice bieden en apps onderhouden, belooft de Nokia-topman.

In februari heeft Elop bekendgemaakt dat Nokia een deal met Microsoft heeft gesloten om over te gaan van Symbian naar Windows Phone voor zijn smartphones. Microsoft zou hiervoor Nokia een fors bedrag betalen.

Tegen de herfst

De eerste Nokia-toestellen met Windows Phone worden pas eind dit jaar verwacht. Elop noemde 2011 en 2012 rond de bekendmaking van de Microsoft-samenwerking 'overgangsjaren'. Support voor Symbian zou binnen enkele jaren worden afgebouwd.

Microsoft heeft vorige week bij de presentatie van de grote Mango-update voor Windows Phone onthuld dat Nokia-telefoons die update als eerste krijgen. Dat gebeurt dan aankomende herfst.