Avanade gaat nu Nokia's Windows Phone 8-telefoons bundelen met bijbehorende applicaties en diensten voor grootzakelijke klanten. De kersverse Nokia-partner haalt een eigen enquête (onder 599 managers en it-beslissers) aan waaruit blijkt dat werknemers steeds meer hun smartphones gebruiken voor het werk. Daarbij willen die gebruikers niet slechts mailen en bellen, maar ook bedrijfskritische systemen benutten om hun werk uit te voeren.

Microsoft-verweving

De samenwerking met Nokia, onder leiding van ex-Microsoft-topman Stephen Elop, moet de mobiele toegang tot back-end toepassingen mogelijk maken. Dit omvat onder meer CRM (klantrelatiebeheer). Een groter gebruik van smartphones en dergelijke apparaten vereist volgens Avanade in zijn persbericht "ook een ontwikkeling van gespecialiseerde toepassingen voor naadloze en veilige integratie".

De dienstverlener is in 2000 opgezet als joint-venture tussen Microsoft en dienstverlener Accenture. Avanade is geheel ingericht op diensten, zoals systeemintegratie, voor Microsoft-technologieën. Het bedrijf is een jaar later toch omgevormd tot een dochteronderneming van Accenture. Dat moederbedrijf heeft begin vorig jaar van Nokia zijn vorige mobiele besturingssysteem Symbian overgenomen.