Voor Nokia is de N8 het belangrijkste toestel voor de komende maanden. De N8 valt op door zijn multimediamogelijkheden: hij heeft een 12 megapixel camera, video-opname in 720P-resolutie en een Mini-HDMI-poort. Verder beschikt het toestel over Wifi-n.

Thuisschermen en multitouch

De N8 werkt met een nieuwe versie van Symbian, die vooral veel uiterlijke wijzigingen heeft ondergaan in zijn interface. Verder zijn nieuwe functies toegevoegd, zoals het indelen van maximaal drie thuisschermen met snelkoppelingen en diverse widgets, onder meer voor het ontvangen van updates van vrienden via Facebook en TWitter. Ook werkt Symbian met multitouchbediening, inclusief het bekende 'pinchen' om in te zoomen.

Een Russische site, die een gelekte N8 bezit, was in zijn recensie kritisch over het nieuwe Symbian. De site merkte dat de camera steeds trager reageerde als er meer bestanden op het geheugen stonden. Volgens Nokia gebruikte de site een pre-productie versie van het OS.

De telefoon heeft 16 GB intern geheugen, uitbreidbaar via microSD-kaarten en bevat ook een FM-transmitter voor het afspelen van muziek via bijvoorbeeld de autoradio. Nokia levert ook gratis navigatie via Ovi Maps. De multimediatelefoon N8 is vanaf het derde kwartaal te koop voor circa 370 euro.