Het nieuwe mobiele slagschip van Nokia, de Lumia 800, ondervindt problemen met het accuverbruik. Gebruikers klagen op het Nokia support forum dat de nieuwe Lumia 800 de batterij te snel opslurpt.

Twee patches

Nokia stelt komende maanden twee patches beschikbaar die het probleem moeten onderscheppen. “Een software-update begin december verbetert de powerefficiëntie, een tweede update begin januari zorgt voor verdere verbeteringen van de batterijduur en het opladen van de accu. Beide zijn geplande updates en worden beschikbaar gesteld via Zune", luidt het statement van Nokia.

Niet alleen Nokia kampt met problemen in zijn recentste smartphone. Ook Apple's iPhone 4S en de Samsung Galaxy Nexus blijken last te hebben van bugs. Apple bracht eerder al een update uit die het energieverbruik van de iPhone 4S moet beperken. Een bug in het besturingssysteem van Google, Ice Cream Sandwich, zorgt bij de Nexus voor audioproblemen. Google laat de techsite Androidpolice weten de bug zo snel mogelijk te verhelpen via een software-update.

Paradepaardje

Nokia lanceerde vorige maand zijn eerste smartphones, de Lumia 710 en 800, die beiden draaien op Microsoft's besturingssysteem Windows Phone 7.5. De Lumia 800 is het paradepaardje van de twee en de verkoop ervan loopt storm in Groot-Brittannië. Het toestel is sinds vorige week te koop in Nederland.