De Lumia-smartphones met Windows Phone 7 erop krijgen vanaf nu de mogelijkheid het besturingssysteem te vernieuwen met versie 7.8. De update was al eerder aangekondigd door Microsoft en Nokia. Het updaten van de Lumia's naar Windows Phone 8 is onmogelijk, maar met 7.8 moeten gebruikers wel eenzelfde ervaring krijgen, vinden de twee leveranciers. Vandaar dat het startscherm er hetzelfde uitziet als dat van Windows Phone 8.

Staat ook op telefoons in de winkel

De update wordt al meegeleverd op de Lumia 510, zegt Nokia. Ook oudere modellen die nog worden verkocht, krijgen versie 7.8 mee. Bezitters van Lumiamodellen 510, 610, 710, 800 en 900 krijgen een notificatie om te updaten. Volgens Nokia moet dat via de computer via Zune for PC of via de Windows-app for Mac. Gebruikers dienen vervolgens de instructies te volgen.

Nokia heeft tevens een video uitgebracht hoe te updaten naar Windows Phone 7.8. De uitrol over de wereld zal enkele weken duren, afhankelijk van de telecomprovider. Met de update komen volgens Nokia nieuwe mogelijkheden ter beschikking zoals Nokia City Lens, Contact Share en nieuwe fotobewerkingsopties. De tegels op het startbeeld kunnen naar wens worden vergroot of verkleind. Ook zijn er meer opties om de telefoon te locken.