Via Twitter melden verschillende T-Mobile klanten dat het netwerk van de operator is uitgevallen in Eindhoven en Den Haag. Ook de lokale nieuwssite Eindhoven Dichtbij meldt het uitvallen van het netwerk in Eindhoven vanaf 11.30 uur.

Vodafone kamp ook met problemen melden Twitteraars. De storing kan waarschijnlijk direct gelinkt worden aan het zich verplaatsende onweer. Over KPN wordt op het eerste gezicht niet geklaagd.

Noodweer kan impact hebben

Woordvoerder Michael Vos van T-Mobile kan de storing niet direct bevestigen of ontkennen. "Op dit moment zie ik hier geen berichten over in mijn mailbox", zegt hij. Hij adviseert het webcare account van T-Mobile op Twitter in de gaten te houden voor meer informatie. Daar wordt niet gerept over netwerkfalen.

Noodweer kan wel impact hebben op het mobiele netwerk stelt de zegsman. "Een mobiel netwerk is gevoelig voor interferentie als het echt losgaat." Over de situatie in Eindhoven kan hij verder niet ingaan, benadrukt hij.

Ook Vodafone kan niet direct meer zeggen over de klachten. Woordvoerster Anniek de Ruijter zegt: "Normaal als er hevige problemen zijn dan horen wij dat meteen." Bij haar zijn dergelijke berichten niet binnengekomen maar ze belooft navraag te doen.

Nacht

Op dit moment trekt er een zwaar noodweer over het land waardoor het bijna nacht lijkt op plekken waar het onweert. Volgens Eindhoven Dichtbij waait het zo hard dat de putdeksels door de straten vliegen. Twitter stroomt ondertussen vol met beelden van de onheilspellende luchten. Het noodweer trekt verder richting Nijmegen.

Update 12.23 uur: Woordvoerder Michael Vos van T-Mobile bevestigt de storingen in Eindhoven en linkt ze aan het noodweer. "Om 12 uur kregen we een melding binnen van een storing in die regio", zegt hij. "We gaan er vanuit dat met het passeren van het noodweer het netwerk weer online komt." T-Mobile zal de situatie in Eindhoven blijven monitoren.

Vos benadrukt dat dit niet automatisch betekent dat er ook elders in Nederland storingen voorkomen als de storm overtrekt. "Je kan niet zeggen of mensen er daar ook last van krijgen." Van een storing in Den Haag is bij hem niets bekend.

Update 12.37 uur: De zegsvrouw van Vodafone bevestigt ook storingen in de regio Eindhoven. "Tussen twee schotels die met elkaar communiceren kan de verbinding worden onderbroken door harde regen", zegt De Ruijter. De regen slaat dus lokaal de frequenties plat. "Er komt even een kink in de kabel." Vodafone adviseert opnieuw te bellen als dit gebeurt omdat de kans groot is dat de verbinding dan weer actief is.

Volgens De Ruijter zou het kunnen dat Vodafone-klanten in de rest van Nederland ook last krijgen van verbindingsproblemen door het noodweer. "Bij echt hele zware buien kan het voorkomen."