De omroep presenteerde NOS Mobiel gisteren in de Westergasfabriek in Amsterdam. Het betreft een vernieuwde website toegesneden op de mobiele gebruiker maar vooral een te installeren 'nieuwsapplicatie' voor op de mobiel.

In het programma zitten standaard drie kanalen, Journaal 24, Politiek 24 en een evenementenkanaal, zoals het EK, de Tour de France en de Olympisch Spelen. Daarnaast is actuele verkeersinformatie, weerberichten, Buienradar en Teletekst te raadplegen.

Op korte termijn komt binnen de applicatie ook een selectie uit Uitzending Gemist beschikbaar en kunnen programma's van andere publieke omroepen live bekeken worden, meldt de omroep.

Verborgen kosten

De applicatie draait op Symbian, Windows Mobile, UIQ, J2ME(Java) en Blackberry. Ook de officieel nog niet verkrijgbare iPhone is niet vergeten, al is voor Apple's smartphone de functionaliteit voorlopig beperkt tot Teletekst-bladeren.

De omroep waarschuwt nog wel voor mogelijk verborgen kosten, omdat het bekijken van video op de NOS Mobiel applicatie niet altijd onder een flat-fee data-abonnement valt. Kosten voor video variëren tussen 0,08 cent per minuut tot 0,25 cent per minuut.