De belfunctie is beschikbaar in de dienst 'Hangouts with extra's', waarmee gebruikers van Google+ groepsgesprekken met maximaal acht anderen met een webcam kunnen voeren. Er zijn sinds vrijdag ook gesprekspartners te bellen door een telefoonnummer in te voeren, meldt Google-manager Vincent Paquet. De belfunctie werkt met Google Voice, maar het is mogelijk gewone telefoonnummers te bellen.

Gratis naar VS en Canada

Per Hangout is echter momenteel nog maar één deelnemer met een telefoonverbinding toe te voegen. Een tweede telefoonnummer invoeren zorgt ervoor dat de verbinding met de eerste gebelde wordt verbroken. Bellen met nummers in de VS en Canada is gratis via Hangouts, voor gesprekken in andere landen rekent Google af per minuut. Zo kost het bellen van een vast Nederlands nummer 1,8 eurocent per minuut en een mobiel Nederlands nummer 13,4 eurocent per minuut.

Hangouts en Voice

Met Hangouts With Extra's is het sinds kort ook al mogelijk om tijdens het voeren van een groepsvideogesprek samen aan een Google Docs-document te werken of een scherm te delen met alle deelnemers. Het is al langer mogelijk om via de Google+-apps voor iOS en Android deel te nemen aan Hangouts.

Beldienst Google Voice is ook vanuit Nederland te activeren. Nederlandse gebruikers krijgen een nieuw Amerikaans nummer toegewezen. Dit Google Voice-nummer is nog niet te koppelen aan een Nederlands nummer zodat voicemails automatisch worden uitgeschreven en naar de mailbox worden gestuurd. Die functie is alleen beschikbaar bij Noord-Amerikaanse telecomaanbieders.