Dit blijkt uit onderzoek van ABI Research, die een raming maakt voor de zakelijke mobiele datamarkt. De omzet zal tussen 2010 en 2014 het hoogste zijn in Noord-Amerika. Maar het grootste aandeel van de markt wordt in Oost-Europa en het Midden Oosten verwacht. Daar zal de omzet groeien met respectievelijk 27 en 26 procent, zo verwacht het bureau.

Verdienen met zakelijke applicatiedownloads zal het meest groeien in Azië. De meeste omzet per gebruiker (ARPU) wordt behaald bij zakelijke gebruikers in Azië en West-Europa.

Sms blijft melkkoe

"Door het inkrimpen van bedrijven moeten de overgebleven werknemers efficiënter worden. Mobiele data services zijn het best geschikt om aan de behoeften van werknemers te voldoen, waardoor hun productiviteit zal toenemen", zegt Dan Shey van ABI tegen de IDG News Service.

Voorlopig blijven sms-diensten nog in het zadel als de grootste melkkoe. De omzet behaald uit tekstberichten groeit tot 2014 met tien procent en is dan goed voor een omzet van 48 miljard dollar. De groei zal vooral te danken zijn aan een toename van het zakelijke sms-verkeer.