Zo is geen bewijs gevonden dat de straling leukemie veroorzaakt en dat nog ongeboren kinderen er kanker van zullen krijgen. De onderzoekers onderzochten hiervoor een grote hoeveelheid weefsels, tot op celniveau. Niet alleen de gevolgen van straling van mobiele telefoons werd onderzocht, maar ook die van basisstations en radiosignalen van hulpdiensten (TETRA). Voor alle onderzochte signalen en frequenties kon geen bewijs worden gevonden dat ze schadelijk zijn voor de gezondheid.

Geen hersentumoren

Het onderzoeksteam van het Mobile Telecommunications and Health Report (MTHR) kwam in 2007 met een eerder, tussentijds rapport. Dit rapport onderzocht onder meer of de straling hersentumoren veroorzaakt. Ook hier vonden de onderzoekers geen bewijs voor. Voor beide rapporten dienden in totaal zestig losse wetenschappelijke publicaties als basis.

Het MTHR kreeg in 2002 een budget van 13,6 miljoen Britse pond (momenteel 16,6 miljoen euro), wat betaald werd door de Britse overheid en bedrijven. Het onderzoek werd uitgevoerd door een groep onafhankelijke, vooral gelauwerde wetenschappers. De opvolger van het MTHR-project is COSMOS, een onderzoek die een grote groep vrijwilligers voor een lange tijd gaat volgen.