Afgelopen vrijdag kondigde Tiny Code op zijn website aan dat deze niet langer werkte met firmware 1.1.3, de huidige versie van de onderliggende iPhone-software, zo meldt Fortune.

Eenmansbedrijf

Binnenkort zou Tiny Code, een programmeur die toepassingen voor 'jailbreak'-iPhones ontwikkelt, komen met software op basis van Apples nieuwe firmware-uitgave en de Software Developers Kit (SDK), die deze maand zal uitkomen. Het was al bekend dat Apple een vroege versie van de SDK aan grote ontwikkelaars als spellenproducent Electronic Arts had verstrekt, maar blijkbaar dus ook aan dit eenmansbedrijf dat toepassingen maakt voor gehackte iPhones.

Geruchten

Vervolgens maakte Tiny Code ook nog de naam van de nieuwe firmware bekend. Tot dan toe was die hoogst geheim gebleven omdat de betrokken ontwikkelaars geheimhoudingsverklaringen moeten ondertekenen. Het noemen van die naam, 1.1.4 Alpha 2, gaf aanleiding tot allerlei geruchten: zou de nieuwe firmware tegelijk met de SDK op 26 februari worden uitgebracht? Of zou dat nog lang gaan duren omdat er nog niet eens een betaversie beschikbaar is?

Straf

Inmiddels was de site van Tiny Code alweer verdwenen en vervangen door een link naar Apples officiële iPhone Dev Center.

Kelly™, de man achter Tiny Code, reageerde dit weekend op alle commotie. In een post op een MacRumors-forum bevestigt hij een kopie te hebben van Apples SDK voor de iPhone firmware 1.1.4. Door zijn onthullingen heeft hij echter zijn geheimhoudingsverklaring geschonden, zodat hij gedwongen was zijn site te stoppen.

Voor straf krijgt de ontwikkelaar geen beta's of andere testversies van de firmware meer. Kelly™ heeft zelf de link naar de Apple-site gemaakt, om van verder gezeur af te zijn.