T-Mobile bevestigt berichten dat het ook een rol ziet voor Android op andere apparaten dan alleen smartphones. De Amerikaanse krant The New York Times meldt dat het telecombedrijf twee nieuwe Android-apparaten wil lanceren. Dat omvat dan een vaste telefoon, voor bij consumenten thuis, en een tabletcomputer.

Diverse devices

Een Amerikaanse woordvoerder van T-Mobile reageert op die berichtgeving met de mededeling dat het bedrijf inderdaad kijkt naar andere mogelijkheden voor Android. Hij zegt dat er plannen zijn voor diverse apparaten met dat besturingssysteem.

Hij laat echter geen details los over wat voor apparaten wanneer uitkomen. Volgens de vertrouwelijke documenten waar The New York Times zich op baseert, komen de Android-apparaten begin komend jaar op de markt.

HP en Samsung

Vorige week is al naar buiten gekomen dat computerproducent HP het mobiele besturingssysteem van Google overweegt voor gebruik op netbooks of andere kleine computers. Dit is opvallend aangezien HP net de levering van Linux op zijn netbooks heeft gestaakt op de Europese markt. Googles Android is gebaseerd op Linux.

Ondertussen is ook elektronicaproducent Samsung van de partij. Die heeft officieel laten weten in juni met zijn eerste Android-smartphone te komen. Volgens eerdere berichten heeft de hardwareproducent ook andere Android-apparaten op stapel staan. Het bedrijf geeft geen reactie hierop.

Samsung is relatief laat met zijn smartphone op basis van Googles open source-besturingssysteem. Topmensen van het Zuid-Koreaanse bedrijf verklaren dat sommige telecombedrijven moeite hadden met Google's open beleid. De zoekmachine heeft daarin enkele concessies gedaan, waardoor Samsung nu een grotere markt ziet.