Kyle Russell van Business Insider was net klaar met het verslaan van een protest tegen een Google werknemer die als huisbaas verschillende mensen had laten uitzetten en liep met een collega terug door downtown San Francisco. Plotseling schreeuwde een vrouw "Glass!" en rukte ze het apparaat van Russels hoofd. Ze rende ermee weg en smeet het ding even later tegen de grond.

De vrouw kon niet meer achterhaald worden en de computerbril is stuk. Het 1500 dollar kostende apparaat reageert niet meer op spraak- of aanraakinput en is daarmee onbruikbaar geworden.

In februari werd in San Francisco al een journaliste aangevallen omdat ze in een bar twee andere meiden aan het filmen was. Deze konden dat niet op prijs stellen, scholden haar uit en wilden de headset afpakken.

Google waarschuwt al langer voor de gevolgen van het dragen van de Glass. Niet iedereen kan het namelijk waarderen dat dragers van de bril op elk moment foto's kunnen nemen en filmen en zien de Glass als 'spywear'. Dragers van de bril worden door tegenstanders dan ook smalend "Glassholes" genoemd. Later dit jaar verschijnt Google Glass officieel voor het grote publiek op de markt.

0eeuxeh2Akg