Business Indicators wordt als gratis download toegevoegd aan de App Store van Apple. Om de applicatie te kunnen gebruiken, is wel een licentie voor Oracle’s BI-software nodig om bijvoorbeeld financiële rapporten te genereren en door te sturen naar de iPhone.

De Engelstalige BI-applicatie is onder andere beschikbaar in België, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk. Nederland ontbreekt opvallend genoeg in dat rijtje. Onduidelijk is wanneer Business Indicators ook voor Nederlandse gebruikers aan de iTunes Apps Store wordt toegevoegd. “Andere landen worden nog in overweging genomen, maar we hebben nu nog geen concrete plannen”, aldus een woordvoerder van Oracle in een e-mail.

Tekenen van groei

Hoewel de iPhone binnen bedrijven nog lang niet op gelijke voet staat met bijvoorbeeld de BlackBerry, ziet Oracle wel degelijk 'de eerste tekenen van een vroege adoptie'. “We denken dat het gebruik gaat groeien”, zegt vicepresident Lenley Hensarling van Oracle. “We zien dat de iPhone in sommige gevallen het favoriete appraat is om e-mail te lezen.”

Oracle heeft plannen om een hele reeks iPhone-applicaties op de markt te brengen en denkt daarbij ook aan Enterprise Resource Planning (ERP) en Customer Relationship Management. Het bedrijf is daar overigens niet uniek in. Zo heeft SAP eind vorige jaar al een iPhone-variant van zijn CRM-pakket aangekondigd. Ook ERP-speler NetSuite zit al in de iPhone-trein.

Bron: Techworld