Om browsen met een trage verbinding sneller te maken, voegen France Télécom-Orange en Baidu snelkoppelingen toe die opgetuigde portals naar mobiele sites zijn. Dat meldt de BBC. De browser zelf maakt gebruik van gecomprimeerde gegevens om de hoeveelheid data die over de verbinding gepompt moet worden zo klein mogelijk te houden.

Trend naar smartphone

Mobiele telefoons zijn booming in Afrika en de featurephone, die verbinding maakt met internet maar een rijke app-omgeving ontbeert, is behoorlijk in opkomst. Dumbphones en featurephones overheersen in Afrika, maar er is een trend naar low-end smartphones waar de Frans-Chinese alliantie op wil inspringen.

France Télécom is volgens Orange-topman Xavier Perret de partnerschap met Baidu aangegaan, omdat de Chinese markt zich eerder op dezelfde manier ontwikkelde. Daar werd een tijd terug massaal overgestapt van dumbphones naar featurephones.

Orange in Egypte

Zo vuurde Nokia onlangs nog een lading toestellen op de markt af die S-40, het Nokia-eigen besturingssysteem, draaien. Deze apparaten zijn volgens de fabrikant vooral bedoeld voor opkomende landen. Met S-40 doet Nokia het nog goed in bijvoorbeeld Zuid-Amerika en Afrika.

De browser verschijnt als eerste in Egypte in zowel Engels als Arabisch. Daarna volgt een Franstalige versie. Orange heeft in Egypte de grootste nationale provider Mobinil in handen. De app moet beschikbaar komen voor handsets zoals de Asha van Nokia.