Een eerste blik op de Treo Pro maakt al snel duidelijk dat Palm een warme band onderhoudt met Microsoft. De Treo Pro is gebaseerd op het Windows Mobile 6.1 besturingssysteem. Voor een directe verbinding met Exchange Server 2003 SP2 of 2007 wordt gebruik gemaakt van Microsofts Direct Push Technology. Microsofts System Center Mobile Device Manager 2008 wordt ingezet voor bijvoorbeeld het afdwingen van wachtwoorden, het uitvoeren van updates en de toegang tot het bedrijfsnetwerk.

De Treo Pro biedt verder Wi-Fi connectiviteit op basis van 802.11b en g, een 400 MHz Qualcomm-processor, Bluetooth, infrarood, 256 MB opslag en 128 MB RAM. Ook is het apparaat uitgerust met een 2-megapixel camera, USB en een uitbreidingssleuf voor microSDHC.

De Treo Pro zal in Nederland door Vodafone op de markt worden gebracht. Daarnaast zal het apparaat sim-lock vrij worden aangeboden wat bedrijven de vrijheid biedt om zelf een provider te selecteren. De Palm Treo Pro is vanaf medio september 2008 verkrijgbaar met een consumentenadviesprijs van 499,00 euro inclusief btw.

Dit artikel verscheen eerder op Techworld.nl.