Ceo Ed Colligan van Palm ontkent dat zijn bedrijf afstevent op een botsing met Apple. De nieuwe Pre-smartphone van zijn bedrijf gebruikt multitouch-technologie voor de schermbediening. iPhone-maker Apple heeft een reeks patenten op dat gebied.

Verdediging

“Er spelen nu geen problemen met Apple over patenten”, zegt Colligan. “Wij hebben een zeer uitgebreid portfolio aan patenten opgebouwd op het gebied van mobiele toepassingen. Je doet dat zodat je een verdedigbare positie hebt in de markt.” Volgens de ceo heeft Palm nu zo’n 1600 patenten voor mobiele technologie. Hij vergelijkt zijn bedrijf en Apple met twee stekelvarkens die aan het sparren zijn, maar ervoor waken elkaar te steken.

Onlangs is al naar buiten gekomen dat Google op aandringen van Apple multitouch heeft weggelaten uit zijn mobiele platform Android. Dit betreft de versie van dat besturingssysteem voor de G1-smartphone van producent HTC. Dat verzoek is ingewilligd vanwege enerzijds de goede relatie met Apple, maar anderzijds vanwege het juridische risico.