De nieuwe update 1.2.1 voor Palms webOS haakt weer aan op Apple's muziekprogramma. Dat doet het door zich valselijk aan te melden als een iPod, middels het usb-id van hardwarefabrikant Apple. De heractivering van die hack gebeurt net nadat afgelopen week update 1.2 voor webOS uitkwam waarin de iTunes-hack een opvallende afwezige is.

Strijd toch aangaan

De noodlijdende smartphonemaker Palm wil het dus toch opnemen tegen Apple. Die iPhone-fabrikant heeft eerder al een update voor iTunes uitgebracht waarmee de niet toegestane synchronisatie van Palms toestel werd uitgeschakeld. Vervolgens kwam de Pre-maker met een tegenzet en Apple weer met een weerwoord. WebOS 1.2.1 is de nieuwste zet in het kat-en-muisspel, dat dus toch wordt voortgezet.

Palm heeft over het weren van zijn synchronisatiehack nog wel een klacht ingediend bij usb-standaardisatieorgaan USB IF (het USB Implementers Forum), dat onder meer gaat over de zogeheten hardware manufacturer's id's. Die organisatie heeft echter Palm in het ongelijk gesteld. Het valselijk identificeren van een usb-apparaat als die van een andere leverancier, en dus een ander apparaat, kan niet door de beugel.

Touch-patenten

Eerder hebben de twee bedrijven al harde woorden geuit over wederzijdse patenten, en schendingen daarvan, betreffende touch-technologie. Die uitspraken hebben vooralsnog niet geleid tot aanklachten, of voor zover bekend onderhandelingen. Hetzelfde geldt voor de oneigenlijke aansluiting van Palms smartphones op Apple's bekende muziekprogramma.