Palm richt zich meer op de zakelijke gebruiker. Onder de verbeteringen en nieuwe functies in webOS 1.2 zitten vooral zaken voor bedrijven. Er is betere ondersteuning voor encryptie, ook voor heterogeen gebruik daarvan, waarbij EAS policies niet voor alle accounts gelden. Apple heeft onlangs encryptiesupport op de iPhone 3GS verbeterd, maar daarbij is een eerdere tekortkoming aan het licht gekomen.

Verder heeft Palm nu de contactenaggregator in zijn webOS uitgebreid. Dat Palm Synergy synchroniseert nu ook contactinformatie met het zakelijke sociale netwerk LinkedIn. Daarnaast is de agenda aangepast waardoor bijvoorbeeld telefoonnummers en adressen daarin worden herkend en gekoppeld aan respectievelijk de belfunctie en Google Maps.

Geen iTunes-sync

Voor consumenten laat Palm nu een gehypte feature varen. Het voert niet langer de hack waarbij de Palm Pre zich voor iTunes identificeert als een iPod. Apple heeft al die hack al ongedaan gemaakt middels een iTunes-update. Palm kwam een week later weer met een 'reparatie'. Dit kat-en-muis-spel wordt toch niet voortgezet.

Als compensatie heeft Palm wel de ondersteuning verbeterd voor mp3's in Amazons muziekwinkel. Die zijn nu te downloaden en te streamen, via zowel wifi als de 3G-verbinding.

Komt naar Europa

De nieuwe versie van het platform voor Palms smartphones Pre en Pixi wordt nu naar die toestellen gepusht als een update. De fabrikant verwacht binnen de komende dagen alle gebruikers van de nieuwe versie te voorzien. Beide smartphones zijn vooralsnog alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar. De Pre komt 13 oktober uit in Duitsland, waarna de Britse en Ierse markten 3 dagen later volgen.