Paypal zet een nieuwe stap in zijn in-app betalingsstrategie. Een nieuwe SDK moet het gemakkelijker maken voor ontwikkelaars om Android-apps te bouwen waarin gebruikers Paypal- en creditcardbetalingen kunnen doen. De Paypal SDK ondersteunt Android-versies vanaf 2.2 (Froyo) en is vanaf morgen allereerst in de VS beschikbaar via de Paypal-ontwikkelaarssite.

Het nieuwe platform op Android moet gaan zorgen voor een nieuwe boost van gebruikers. Paypal meldt dat het wereldwijd nu 128 miljoen accounts heeft, verdeeld over 190 markten in 25 valuta’s.

Android-lijn doortrekken

De online betaaldienst is al langer als losse mobiele app beschikbaar op Android. Ook is er een samenwerking met Pathé, waardoor mobiel bioscoopkaartjes verkrijgbaar zijn. Die lijn moet worden doorgetrokken naar alle Android-apps die in-app betalingen willen aanbieden. Ook iOS kreeg onlangs een SDK voor de versies vanaf iOS 5.

De nieuwe betalingsoplossing accepteert zowel Paypal- als creditcardbetalingen. Paypal wil het ontwikkelaars gemakkelijk maken om zonder veel moeite gewenste betalingen te integreren binnen apps. Het platform is dusdanig veilig dat ontwikkelaars een “significante daling” van betalingsfraude kunnen verwachten, zo belooft het bedrijf bij de bekendmaking. Ook voldoet het aan de eisen Payment Card Industry (PCI) compliance, die ontwikkeld zijn om informatie op een betalingskaart (pinpas of creditcard) bij een financiële transactie te beschermen.