Intel doet onderzoek naar de problemen die veel pc-gebruikers met de Intel P55-chipset ondervinden bij het synchroniseren van hun iPhones. Het Apple-gebruikersforum staat vol met berichten van mensen die een foutmelding kregen als ze hun iPhone via iTunes 9 proberen te synchroniseren. Het bleek dat zij vrijwel allemaal een pc hebben met de recente Intel P55 Express Chipset en Windows 7.

'We denken dat het een probleem is met de BIOS of met de systeeminstellingen, maar we doen nog steeds onderzoek', meldt Intel. Alleen bij de 64-bit-versie van Windows 7 zou de bug opspelen.

Apple informeert

Een Apple-medewerker heeft zondag op het forum gevraagd of mensen met Windows 7-pc's met een Intel P55-chip Apple specifieke details over hun systemen zouden willen e-mailen. Ook moesten ze informatie geven over hun iPhone-model en de foutmeldingen beschrijven die opdoken. Uit het bericht blijkt volgens Cnet dat ook Apple de problemen onderzoekt. Microsoft heeft nog geen officiële reactie paraat.

Volgens sommige getroffen Windows 7-gebruikers is het euvel op te lossen door terug te gaan naar een oudere versie van iTunes of door Apple's mediasoftware te gebruiken via de Windows XP-modus binnen Windows 7.

Meer BIOS-problemen Intel

De P55 Express-chipset ondersteunt de Intel Core i7-800 en Core i5-700-serie processoren. De chipset is vrij nieuw en pas sinds de zomer beschikbaar. Tijdens het synchroniseren kregen iPhone-bezitters een foutmelding die verschijnt als het toestel geen verbinding met de pc kan maken.

Intel heeft recent meer BIOS-problemen gehad, zoals afgelopen zomer met een reeks moederborden. Ook werden in juli een aantal solid-state drives uit de handel genomen, omdat de schijven niet meer werkten als een gebruiker een wachtwoord in zijn BIOS instelde.