Adobe brengt twee nieuwe versies uit van het fotobewerkingsprogramma, dat een jaar geleden voor het eerst op tablets verscheen. Photoshop Touch for Phone krijgt een Android-versie en komt ook beschikbaar voor iOS 6 op de iPhone (4S en 5) en iPod Touch (5e generatie). Die laatste versie is geoptimaliseerd voor de iPhone 5.

Het mobiele Photoshop heeft meer mogelijkheden op de smartphone dan het eerder uitgebrachte Photoshop Express, zoals de mogelijkheid tot doorwerken op desktop. Dat synchroniseren gebeurt via Adobe Creative Cloud en kan na downloaden van de plug-in van de desktopversies van Photoshop CS5 of later. Foto's van de desktop overhevelen naar de smartphone kan niet.

Smartphone-functies toegevoegd

Met de app kunnen fotobestanden met een maximaal formaat van 12 megapixels worden opgeslagen. Photoshop Touch for Phone laat de gebruiker net als op de desktop foto's bewerken in verschillende lagen, waarbij de smartphone-versie naast basisbewerkingen een deel van de desktop-functies biedt.

Nieuwe functies zijn er volgens de release notes ook. Gebruikers kunnen delen van een afbeelding opvullen met een foto genomen door de eigen camera. Ook kunnen foto's via een snelfunctie gecombineerd worden. De iPhone- en Android-applicatie kosten allebei 4,49 euro.

Een schermafbeeldingvan Photoshop Touch for Phone: Klik voor groot