Wat is het verschil tussen een refurbished of tweedehandse iPhone?

De vraag 'wat is het verschil tussen een refurbished of een tweedehands iPhone?' zien we geregeld voorbij komen. Veel mensen denken dat dit hetzelfde is omdat beide "gebruikte" iPhones opnieuw worden verkocht. Echter zit hier een wezenlijk verschil tussen en dat leggen we je graag uit.

Grote verschillen in kwaliteit

Een refurbished iPhone wordt altijd door een specialist nagekeken. Het toestel wordt vakkundig gecontroleerd op eventuele defecten en op waterschade. Voor een leek is dit vaak lastig zelf te controleren. De controleprocessen zijn bij elke leverancier anders.

Zo controleert FixjeiPhone bijvoorbeeld haar refurbished iPhones op meer dan 50 punten. Door middel van een mooie infographic en een duidelijk video laten zij dit aan de klanten zien. Het resultaat is een iPhone die technisch gezien vergelijkbaar is met een compleet nieuw toestel.

De kwaliteit van een tweedehands iPhone die bijvoorbeeld via Marktplaats wordt aangeboden, valt te betwisten. Het toestel kan er aan de buitenkant nog zo goed uitzien, inhoudelijk kan er van alles mis mee zijn.

Nieuwe accessoires bij een iPhone

Een refurbished iPhone wordt meestal geleverd met nieuwe accessoires. Zo ontvang je bij de meeste leveranciers een nieuwe oplader en een bescherming van gehard glas bij zodat je het apparaat direct kunt gebruiken.

Het belangrijkste verschil... garantie

Op een tweedehands iPhone die je bijvoorbeeld via Marktplaats wilt kopen zit vaak geen garantie of enige vorm van zekerheid. Terwijl refurbished iPhones meestal met 12 of 24 maanden garantie worden verkocht. Mocht het toestel dus onverhoopt defect gaan, dan wordt dit kosteloos gerepareerd. Verder krijg je als consument 14 dagen bedenktijd bij een bedrijf. Dus koop je een refurbished iPhone, maar voldoet deze niet aan je verwachtingen dan kan je die altijd retourneren.

Een aantal aandachtspunten tijdens en na aanschaf:

Uiterlijke staat van een refurbished iPhone: Een goede refurbished leverancier geeft eerlijk en concreet aan wat je qua gebruikerssporen kunt verwachten. Een goed voorbeeld is de waardering uitgedrukt in sterren. Het hoger het aantal sterren van een apparaat, hoe beter de conditie van de iPhone is.

Controleer de batterij

Één van de belangrijkste onderdelen is de batterij. Er zijn verschillende soorten apps waarmee je dit kunt uitlezen, zelfs in de iPhone zelf is dit mogelijk. Bekijk de batterijconditie altijd bij aanschaf van een refurbished iPhone.

Kies voor zekerheid bij je aanschaf

Kies bij het aanschaffen van een refurbished iPhone altijd voor een bedrijf die een goede reputatie heeft opgebouwd. Reviews geven een goed beeld van de kwaliteit van het bedrijf, lees deze dan ook goed voordat je een refurbished iPhone koopt. Zo krijg je een goed beeld van de aanbieder.