Volgens het Amerikaanse blog CrackBerry zou Research in Motion (RIM) rond de 50 miljoen dollar voor de softwaremaker DataViz hebben neergeteld. Hoewel zowel RIM als de producent van Documents To Go niets loslaten over een eventuele overname, zegt Crackberry zich te baseren op meerdere bronnen. Veel werknemers van DataViz hebben daarnaast onlangs hun werkgever op LinkedIn veranderd naar RIM.

Viewer

Documents To Go is een mobiele officesuite die werkt op verschillende mobiele platforms, waaronder Blackberry, Android en iOS. DataViz geeft een gratis versie uit die alleen als viewer werkt. Voor een versie waarmee men ook bestanden kan wijzigen moet tussen de $9,99 en $29,99 (afhankelijk van het platform) neertellen. De viewer wordt standaard meegeleverd met alle Blackberry telefoons.

RoadSync

DataViz is ook uitgever van de applicatie RoadSync. Met deze applicatie is het mogelijk om push mail vanaf Exchange ActiveSync servers te ontvangen op Android en Symbian smartphones. Het is echter onbekend of Research in Motion applicaties voor andere platforms in stand zal houden. De Canadezen hebben bij eerdere overnames de ontwikkeling voor andere platforms altijd stopgezet.

WebOS

DataViz kondigde dit weekend al aan dat zij de ontwikkeling voor een WebOS versie van Documents To Go zou stoppen. Het bedrijf gaf toen aan dat men te weinig medewerking van Palm kreeg om de software goed te integreren in WebOS. Volgens nieuwssite PreCentral is deze redenatie dubieus, omdat er al langere tijd een SDK voor WebOS beschikbaar is. Op het oude Palm OS was Documents To Go de meest gebruikte Officesuite.