In het vierde kwartaal van 2008 had het Canadese bedrijf een recordomzet van 3,46 miljard dollar, 84 procent hoger dan een jaar eerder. De winst viel voor Research in Motion uit op 518 miljoen dollar, terwijl in het laatste deel van 2008 7,8 miljoen toestellen. Over het gehele jaar verscheept het bedrijf in totaal 26 miljoen toestellen, 12 miljoen meer dan in 2007.

De cijfers van RIM zijn beter dan analisten hadden verwacht. Dat zorgde voor een positief effect op de beurs. De waarde van een aandeel RIM klom na sluiting van de beurs met 23,4 procent, na de bekendmaking van de kwartaalcijfers op donderdagavond.

Nummer 2 smarthoneverkoper

Voor het eerste kwartaal 2009 verwacht RIM een omzet van tussen de 3,3 en 3,5 miljoen dollar. Uit recente cijfers van Gartner blijkt dat RIM de op één na grootste verkoper is van smartphones, na Nokia. Apple staat op plek drie.

RIM opende onlangs de Blackberry App World in Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië. De winkel biedt onder meer applicaties als Salesforce, Shazam, Facebook, Bloomberg en AIM (AOL Instant Messenger).