Alleen Acer alleen al komt met 6 nieuwe Android-smartphones in de eerste helft van 2010, zo liet de fabrikant eind vorige week weten. Ook van HTC en Motorola wordt een stortvloed aan Android-toestellen verwacht.

Marktonderzoeker CCS Insight voorspelt dat er in totaal meer dan 50 Android-telefoons uitkomen in het komende jaar. "Er zijn zoveel bedrijven die Android-toestellen beloven, om tot 50 toestellen te komen is niet zo moeilijk", zegt een CCS-analist tegen de IDG News Service.

Klap voor Symbian en Windows Mobile

Ook Sony Ericsson gaat Android-toestellen maken. De Xperia X10 zal in het eerste kwartaal verschijnen. Verder mikt Samsung volgens analisten meer en meer op Android, ten koste van Symbian en Windows Mobile.

Naast de komst van nieuwe telefoons krijgt Android ook op andere manier steun. De prijs van smartphones met dat besturingssysteem van Google zal hard dalen in 2010, verwacht CSS Insight. De marktonderzoeker voorspelt "belachelijke prijzen" van minder dan 100 euro, zonder dat de operator het toestel subsidieert.