Mobiele telefoons met Bada hebben wereldwijd nu een marktaandeel van 2,2 procent. Dat Samsung-platform is daarmee de op vier na grootste: na Android, Symbian, iOS en BlackBerrry OS (van RIM). Microsofts Windows Phone is met 1,5 procent de hekkensluiter, vóór de categorie 'overig' in de marktmetingen van onderzoeksbureau Gartner.

Kleintjes na Android, Symbian, iOS

De verkoopcijfers voor het derde kwartaal van dit jaar liggen voor Bada op bijna 2,5 miljoen toestellen en voor Windows Phone op 1,7 miljoen. Deze twee platformen lopen flink achter op de koplopers: Android bijna 60,5 miljoen, Symbian 19,5 miljoen, iOS 17,3 miljoen en BlackBerry OS 12,7 miljoen.

Een jaar geleden lag het aantal verkochte Bada- en WP7-telefoons op respectievelijk 920.000 (1,1 procent van de toenmalige markt) en 2,2 miljoen stuks (2,7 procent). Terwijl Bada dus sterk groeit, boekt het mobiele besturingssysteem van Microsoft een daling. De nieuwe versie 7.5 (codenaam Mango) van Windows Phone is net uit en wordt vergezeld van een reeks nieuwe smartphones. Mogelijk dat de verkoop van WP7-toestellen is ingezakt in afwachting van de nieuwe versie.