Wij schreven eerder nog over de loyaliteit van smartphone gebruikers. GlobalWebIndex besloot zelf een onderzoek uit te voeren en kwam tot de conclusie dat één op de drie Samsung gebruikers eraan denkt te switchen naar een iPhone.

Regio afhankelijk

Uit het onderzoek komt naar voren dat deze trend vooral zichtbaar is in niet Europese en Noord-Amerikaanse landen. In die landen wordt de iPhone meer gezien als een statussymbool waardoor de kans groter is dat Samsung gebruikers zullen switchen naar een iPhone als zij hun vrienden en collega's met zo'n toestel zien lopen.

Loyaliteit

In Noord-Amerika en Europa zijn gebruikers een stuk loyaler. Samsung-gebruikers zullen in deze regio's sneller een telefoon van hetzelfde merk kopen. iPhone-gebruikers zijn wereldwijd het loyaalst. Uit verschillende onderzoeken blijkt toch keer op keer dat de kans het allergrootst is dat een Apple-gebruiker opnieuw een iPhone koopt.

Gelijkenissen

Het wisselen wordt ook steeds makkelijker aangezien Samsung, in de laatste iteratie van z'n Galaxy-toestellen, toch wat meer de iPhone kant op is gegaan. Niet alleen is de batterij van die smartphones niet meer verwisselbaar, ook het ontbreken van de micro-sd kaart ondersteuning en de premium glazen look and feel komen dichterbij de filosofie van Apple.

Iets waar op verschillende fora over wordt geklaagd. Er gaan inmiddels geruchten dat Samsung het tij wil keren door in elk geval de micro-sd kaart ondersteuning terug te brengen in de zevende generatie van zijn Galaxy-toestel.