Samsung zet in op Bada, niet op WebOS, dat zegt de ceo van het bedrijf Gee Sung. Onlangs bleek nog dat Samsung in gesprek was met HP over het gebruik van WebOS, maar dat gaat dus niet door. Gee Sung benadrukt dat Samsung nooit een dergelijke deal zal sluiten. "Wij werken harder aan de capaciteit van Bada dan mensen denken."

Weinig voordelen

WebOS is vorig jaar van Palm door HP gekocht voor 1,2 miljard dollar, maar de tablets die HP met het besturingssysteem uitbracht bleken niet goed te verkopen. Nu is HP op zoek naar bedrijven die het besturingssysteem in hun apparaten willen gebruiken, dat gaf Stephen de Witt, senior vice president van HP, vorige maand aan. Samsung was een van de mogelijke bedrijven die dat wilde gaan doen.

Vorig maand is HP gestopt met produceren van producten met WebOS. HTC en Facebook zouden wellicht geïnteresseerd zijn in het besturingssysteem. Toch is de verwachting dat ook zij zo'n overeenkomst niet zullen sluiten, omdat WebOS weinig voordelen zou kennen boven andere besturingssystemen.