Onder consumenten is er momenteel het meeste vraag naar mobiele telefoons met Android. Dat zegt Samsung marketingdirecteur YH Lee. Bovendien is Android volgens haar ontzettend open en flexibel. “Daarom leggen we daar de prioriteit bij het ontwerpen van nieuwe telefoons”, zegt ze in een interview met Reuters. Het huidige vlaggenschip, de Galaxy S, is ook gebaseerd op Android.

Goedkoop

Naast mobieltjes met Android blijft het bedrijf ook telefoons ontwikkelen met het eigen besturingssysteem bada. De telefoons met bada zijn volgens Lee gericht op een breder publiek dat minder aan een nieuwe telefoon uit wil geven maar toch voldoende functies wil. Het elektronicabedrijf heeft momenteel drie nieuwe mobieltjes gebaseerd op haar eigen besturingssysteem op de rol staan.

Windows Phone 7 voor niche

Samsung brengt later dit jaar nog wel een smartphone met Windows Phone 7 uit. Volgens de marketingdirecteur zal deze vooral succesvol zijn in een niche. Ze verwacht dat er alleen nog vraag naar is vanuit professionele, gespecialiseerde hoek.

Nieuwe telefoons met Symbian staan helemaal niet op de rol. Volgens de Koreanen is er namelijk totaal geen vraag naar telefoons met Symbian. Opvallend, aangezien Symbian afgelopen jaar wereldwijd nog het meest verkochte systeem was. De laatste telefoon die Samsung met Symbian uitbracht was de I8910 HD die uitkwam in de lente van 2009.

10 miljoen Galaxy S

Samsung meldde onlangs dat het 1 miljoen exemplaren van z'n Android vlaggenschip Galaxy S had verkocht in de Verenigde Staten. Daar zijn ieder van de vier grote operators verschillende varianten uitgebracht. Het concern hoopt voor het einde van het jaar wereldwijd minstens 10 miljoen Galaxy S toestellen te verkopen.