Hoeveel makkelijker jouw leven hiermee wordt? We gaan de belangrijkste verbeteringen langs.

Op welke toestellen werkt Samsung One UI?

Hoogstwaarschijnlijk zit One UI standaard op de mogelijk nieuwe Samsung Galaxy S10 die bij KPN, Telfort, T-mobile en andere provider waarschijnlijk snel te pré-orderen is. Daarnaast komt de nieuwe interface mee met de uitrol van de Android 9.0 upgrade, Android Pie. Dus begin van dit jaar krijgen de Galaxy S9 en Note9 de eer om met One UI aan de slag te gaan. Ook goed nieuws voor de iets oudere varianten: daarna zijn de Galaxy S8 en Note 8 aan de beurt!

Alles binnen handbereik

De bediening van je Samsung wordt nog gebruiksvriendelijker. Zit je te prutsen om met je duim de bovenkant van je scherm te raken? Dat is verleden tijd met One UI. De focus ligt op navigatie met één hand. Het bovenste deel van het scherm is voor viewing, het onderste deel voor bediening. Alle interactieve elementen zitten nu aan de onderkant, altijd binnen handbereik!

Easy experience

Jouw ervaring als gebruiker staat heel hoog in het vaandel bij Samsung. Intuïtief: een tweede toverwoord bij deze nieuwe interface. Niet meer zoeken naar de juiste knoppen, maar direct zien wat je wilt doen. Focus op je taak. Alles zit op een logische plek en je navigeert simpel naar de volgende stap. Kleine details maken een groot verschil.

Nieuwe look and feel

Iets wat je gelijk gaat zien met One UI: Samsung steekt de bekende pictogrammen in een nieuw jasje. De visuals zijn erg duidelijk en intuïtief, zodat het je wel heel eenvoudig gemaakt wordt. Geen twee keer na denken over wat je aanklikt. De Koreaanse fabrikant zelf noemt het een nieuwe look and feel en solide style en toegegeven: het ziet er goed uit!  

Meer comfort

Comfort is het derde en laatste toverwoord bij de One UI. Met de speciale nachtmodus kijk je door de warmere kleuren op een prettige manier in het donker naar je telefoon. Door de intelligente modus pas je nu ook heel eenvoudig effecten aan op je camera. Resultaat? Nog betere foto's op jouw nieuwe Samsung!

Simpele notificaties

De meldingen in je beginscherm zijn verbeterd, het design is namelijk lekker simpel gehouden. Leken ze voorheen nog op elkaar, nu zie je in één oogopslag wat er gebeurd is. Telefoontje gemist, nieuwe e-mail ontvangen of foto opgeslagen? Je ziet direct wat het is. Makkelijk toch?