Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië zijn als eerste aan de beurt op 14 september. In de maanden daarna krijgen 30 andere landen ook toegang, waaronder Duitsland en Spanje. Een woordvoerder van Samsung Benelux weet niet of Nederland bij deze groep landen hoort.

De Samsung Application Store gaat van start met 300 applicaties, waaronder spelletjes en e-books. Samsung zegt dat dit aantal eind 2009 zal groeien naar circa 2.000 applicaties. Eigenaren van Omnia-toestellen kunnen de applicatiewinkelsoftware downloaden. HD-eigenaren kiezen voor de de softwareupgrade door het Application Download-icoon op hun telefoon te selecteren.

Creditcard

Ook de aankomende Omnia II, Omnia Pro, Omnia Lite en enkele andere smartphones krijgen toegang tot de applicatiewinkel. Afrekenen gaat via een creditcard of de maandelijkse rekening van de mobiele telefoon. Samsung zal volgende week op de electronicabeurs IFA in Berlijn (4-9 september) een demonstratie geven van de Samsung Application Store.

Volgens cijfers van Strategy Analytics verkocht Samsung in het tweede kwartaal wereldwijd 52,3 miljoen mobiele telefoons. Daarmee is de Zuid-Koreaanse fabrikant de nummer twee op de markt voor mobieltjes, na Nokia.

Update: Korte reactie woordvoerder van Samsung Benelux toegevoegd.