De Zuid-Koreaanse elektronicaproducent heeft het Samsung Strategy and Innovation Center (SSI) officieel geopend. Dat innovatiecentrum is gevestigd middenin Silicon Valley, direct naast social network Facebook. Samsung wil hiermee talent aantrekken, nieuwe ontwikkelingen aangrijpen en innovatie stimuleren. Dit moet helpen om de woelige overgang naar het post-pc tijdperk te laveren, schrijft de LA Times op uit de mond van Samsungs strategiedirecteur Young Sohn.

1,1 miljard dollar

Dat stimuleren van innovatie en technologie doet het bedrijf ook direct met twee investeringsfondsen. De eerste is het Samsung Catalyst Fund dat met een pot van 100 miljoen dollar jonge bedrijven moet helpen van start te gaan, meldt it-nieuwssite Cnet. Daarnaast staat het Samsung Ventures America Fund dat met een pot van 1 miljard dollar een bredere aanpak hanteert.

Het bedrijf richt zich met zijn nieuwe innovatiecentrum en de twee investeringsfondsen op mobiele technologie, cloud computing en het zogeheten internet of things. Dat laatste betreft het online brengen van allerhande apparatuur en zelfs non-elektronica, middels bijvoorbeeld rfid-tags (radio freuqeuncy identification) of nfc-chips (near-field communications). Het Amerikaanse innovatiecentrum zet nog bijkantoren op in Israël en Samsungs thuisland Zuid-Korea, meldt PC Magazine.