Ook op Reddit loopt er inmiddels een thread waarin gebruikers hun onvrede uiten over het feit dat zij opeens advertenties zien op hun high-end smartphone. "Ik heb geen 1000 dollar neergelegd om advertenties te zien op mijn smartphone," wordt door meerdere gebruikers geroepen. Verschillende gebruikers melden een advertentie te zien in de notificatiebalk die de remake van het in de jaren '80 populaire spel Lode Runner promoot.

Blokkeren heeft "geen zin"

Android heeft inmiddels een mogelijkheid notificaties uit te schakelen door deze lang ingedrukt te houden en vervolgens in het dialoogscherm de verantwoordelijke app uit te vinken. Dit werkt echter niet met Game Optimizing Service.

Deze service wordt normaal gesproken gebruikt om het spelen van games te optimaliseren. Verschillende processen worden op een laag pitje gezet of uitgeschakeld waardoor er meer systeembronnen beschikbaar zijn voor het spelen van de game en de accu minder snel wordt leeggetrokken. Helaas wordt deze tool nu dus ook gebruikt om advertenties te serveren.

Deze applicatie kan niet worden uitgeschakeld of verwijderd (tenzij je je toestel root) .

Op de volgende pagina: Zo blokkeer je de advertenties alsnog

Door Getrosed

Dienst uitschakelen

Inmiddels hebben verschillende gebruikers op Reddit gemeld dat er een mogelijkheid is de Game Optimization Service uit te schakelen. Deze dienst werkt samen met de Samsung Game Launcher app. Na het openen van deze app druk je op de instellingen-knop (te vinden onder het hamburger-menu) en de optie Receive Marketing Information uit te schakelen.

Kan je de Game Launcher App niet vinden op je toestel? Dan zal je deze eerst handmatig beschikbaar moeten maken. Navigeer naar Instellingen > Geavanceerde Opties > Games en schakel de Game Launcher in.

Niet alleen S8-gebruikers

Inmiddels melden ook Galaxy S6 en S7-gebruikers last te hebben van de advertenties. Na het updaten van het toestel kregen zij opeens ook de Lode Runner advertentie.

Samsung heeft, na geklaag van gebruikers op Twitter, aangegeven hoe de advertenties kunnen worden uitgeschakeld. Gebruikers namen daar geen genoegen mee aangezien zij daar inmiddels zelf al achter waren gekomen. Op de vraag waarom Samsung ervoor kiest advertenties te tonen antwoordt het bedrijf dat het de feedback zal doorgeven aan het juiste team.