Enkele dagen geleden bleek al dat Samsung Amerikaanse klanten verplicht instructies moeten krijgen als zij het toestel aanschaffen. Hiervoor moet een afspraak gemaakt worden bij winkels die samenwerken met het bedrijf. De nieuwe verstevigde versie kan veel beter tegen een stootje dan de oude versie. Het scharnier is veel steviger en het binnenste scherm is beter beschermd.

Ondanks deze verbeteringen doet Samsung extra voorzichtig en heeft een video uitgebracht waarin nogmaals wordt uitgelegd hoe gebruikers voorzichtig met het toestel om moeten gaan. Er wordt onder andere geopperd dat het binnenste scherm als is voorzien van een beschermende film en er dus geen protector hoeft worden toegevoegd. Toch moeten gebruikers een "lichte aanraking" gebruiken en vooral niet met nagels (of puntige voorwerpen) op het scherm drukken.

Mocht je onverhoopt toch het toestel slopen, dan heeft Samsung een Galaxy Fold Premier service. Dit bestaat onder andere uit het eenmalig goedkoop laten repareren van het binnenste scherm (135 euro).

Het is nog niet duidelijk wanneer het toestel weer verkocht gaat worden in Nederland, maar als je een beetje je best doet, kan je het al wel importeren.

De video is hieronder te bekijken.