Google is momenteel bezig om de laatste hand te leggen aan Android Ice Cream Sandwich. In die versie van Android worden de tabletversie en de smartphoneversie van het mobiele platform voor het eerst samengevoegd. Via de websites Android Police en RootzWiki zijn nu de eerste screenshots en details van dat nieuwe platform opgedoken.

Blauwe details

Volgens Android Police zijn de veranderingen in de gebruikersinterface het duidelijkst. Zo zijn nu overal blauwe details te zien in het ontwerp van het mobiele besturingssysteem. Daarnaast is de statusbalk voor het eerst sinds Android Éclair (versie 2.0) vernieuwd. De GMail-applicatie is zo aangepast dat die volledig aansluit op het nieuwe ontwerp.

Ook het homescreen van Android is gewijzigd. Naast de 'launcher' om naar de applicatielijst te gaan staan nu nog drie snelkoppelingen. Mogelijk zijn die naar keuze in te delen maar dat is onduidelijk. In de lijst met applicaties is nu ook een tabblad voor widgets opgenomen.

Panoramamodus

Niet alleen het ontwerp en de opzet van de gebruikersinterface is gewijzigd volgens de bronnen van de weblogs. Zo heeft de camera nu een panoramamodus ingebouwd. Verder is de zoekbalk van Google nu geïntegreerd op het homescreen van het mobiele platform. Dit is bij tabletversie Honeycomb al het geval.

De versie die de weblogs kregen is nog wel erg jong. Android Police meldt dat het versienummer nog niet eens duidelijk is. Google vermeldt deze helemaal niet. Wel wordt het buildnummer IRK36B genoemd. Volgens het weblog zal Google's eigen Nexus S telefoon in ieder geval een update naar Ice Cream Sandwich krijgen. De 'Nexus Prime' het nieuwe toestel van Google krijgt de update echter als eerste.