Volgens de uitnodiging voor het evenement staan er ook 'enkele spannende nieuwe features voor bedrijven' op de agenda.

Verwacht werd dat Apple de SDK deze maand nog zou presenteren, – Steve Jobs zei afgelopen oktober nog dat de kit in februari 2008 uit zou komen – maar geruchten meldden recentelijk dat het minstens drie weken uit zou lopen. Het is onduidelijk of Apple de iPhone SDK zal presenteren op een evenement dat aanstaande donderdag op de Apple-campus in Californië wordt gehouden. Duidelijkheid wil het bedrijf daarover niet geven.

180° draai

Apple heeft maanden volgehouden dat de iPhone nooit mogelijkheden zou krijgen voor programma's van derde partijen, maar heeft een 180-graden draai gemaakt met de aankondiging van de SDK. Jobs zei eerder dat webapplicaties van derden een telefoon alleen maar instabiel maken. Jobs: 'Hoe meer [derdepartij applicaties] je toevoegt, hoe meer je telefoon crashet. Niemand is perfect, en we hebben liever dat onze telefoon niet eens per dag crashet.'

Lotus

Wat er volgende week precies staat te gebeuren blijft een mysterie. Het zou ook iets te maken kunnen hebben met Lotus Notes (de onder bedrijven op één na meest populaire e-mailservice) van IBM, waarvan in de wandelgangen een iPhone versie wordt verwacht. Op Lotusphere, de jaarlijkse Lotus-conferentie van IBM afgelopen januari, werd daar nog niets over gemeld.

Firmware update

Ondertussen is iPhone's firmware gisteren geüpdate naar versie 1.1.4. De vierde update sinds de lancering van de telefoon acht maanden geleden biedt geen opzienbarende zaken. Volgens het begeleidende tekstbestand worden er alleen wat bugs mee gerepareerd. Er worden in de online community wel wat meldingen gedaan over een beter bereik na de update.