Voordelen van een Sim Only

Gemiddeld is een Sim Only abonnement 80% goedkoper dan wanneer je een telefoonabonnement met toestel afsluit. Heb je een telefoonabonnement met toestel? Dan betaal je het toestel, middels een verhoogd maandbedrag, voor de duur van het contract af. Een Sim Only abonnement is in de regel zonder toestel, waardoor je maandkosten laag zijn.

Omdat je met Sim Only geen toestel op krediet aanschaft, wordt je niet in het BKR-register geregistreerd. Staat een huisje kopen in je toekomstplannen? Zonder BKR-registratie kun je een hogere hypotheek krijgen.

Een ander voordeel van Sim Only is dat je, wanneer je toestel kapot is, niet aan resterende toestelkosten vastzit. Is je toestel kapot vóórdat je abonnement afloopt? Naast dat je het toestel nog moet afbetalen, ben je dan vaak genoodzaakt zelf een toestel aan te schaffen. Bij een Sim Only heb je dat probleem niet!

Met een Sim Only kun je snel switchen tussen toestellen. Ben jij je telefoon beu? Koop dan een andere telefoon en zet je Sim Only abonnement gemakkelijk  over. Ook een voordeel, dus!

De meeste Sim Only abonnementen zijn maandelijks opzegbaar. Heb je toch een contract voor één of twee jaar? Dan kun je een dergelijk Sim Only abonnement vaak tussendoor aanpassen. Verbruik je structureel meer data dan verwacht? Verhoog dan je databundel. Verbruik je veel minder data? Dan stel je het abonnement bij naar beneden. De wijziging gaat de maand erna in.

Nadelen van een Sim Only abonnement

Naast de vele voordelen, zijn er ook nadelen van goedkope Sim Only abonnementen.

Bel of sms je bijvoorbeeld buiten je bundel? Dan kunnen de kosten enorm oplopen. Er zijn providers die, per verbruikte minuut of MB buiten de bundel, kosten in rekening brengen. Wanneer je buiten je bundel belt of internet, krijg je bovendien vaak geen melding. Let hier dus goed op!

Naast dat buiten de bundel internetten duur kan zijn, is mogelijk het 4G netwerk niet inbegrepen. Je betaalt daar dan extra voor. Let dus goed op wat je afsluit, want voor je het weet zit je te internetten op het trage 3G netwerk. En dat wil je natuurlijk niet.