Daarvoor heeft Apple maandag gewaarschuwd. Veel programma's waarmee gebruikers hun iPhone kunnen 'unlocken', beschadigen de software op het toestel zodanig dat het apparaat daarna mogelijk niet meer goed kan functioneren, aldus de iPhone-fabrikant.

Het unlocken biedt gebruikers de vrijheid om het toestel te gebruiken op andere netwerken dan AT&T. Vorige week vertelde Apple-baas Steve Jobs tijdens een presentatie in Londen nog dat hij de strijd om de iPhone te unlocken, ziet als een kat-en-muis-spel. "Alleen weet ik niet zeker of wij de kat of de muis zijn", aldus Jobs.

"Mensen zullen proberen in te breken en het is onze taak om ze hiervan te weerhouden", zei Jobs. Eerder stelde Apple al dat het geen schade vergoedt die is opgelopen door het installeren van software van derden. "Gebruikers die ongeautoriseerde veranderingen in de software aanbrengen, schenden de licentieovereenkomst van de iPhone en verliezen daarmee hun recht op garantie."

Waarschijnlijk volgt er later deze week een softwareupdate voor de iPhone waarmee de onlangs aangekondigde iTunes Wi-Fi Store wordt integreerd in de telefoon.