Skype heeft het uiterlijk van zijn app speciaal aangepast aan de Metro-interface die Windows Phone al heeft en die Windows 8 ook krijgt. De bèta-app, die alleen in het Engels uitkomt, is direct vanaf een Windows Phone-toestel te downloaden of vanuit de Marketplace. De definitieve release volgt in april, meldt Skype op het bedrijfsblog.

De software voor voice- en video-chat vereist wel de meest recente Windows Phone-versie: 7.5 (codenaam Mango). Skype heeft de bèta zelf al met succes getest op de Nokia Lumia 710 en 800, de HTC Titan en Radar, en de Samsung Focus S en Focus Flash.

Aan de kant gezet

Skype heeft twee jaar geleden besloten Windows Mobile aan de kant te zetten. Ook de Java-uitvoering van de veelgebruikte VoIP-applicatie moest toen het onderspit delven. Enkele maanden laten liet het bedrijf weten voorlopig niet aan het toen nog nieuwe Windows Phone 7 te beginnen. Eerst moest die opvolger voor Windows Mobile maar uitkomen, waarna Skype zou volgen hoe dat platform zich qua marktaandeel ontwikkelt.

Een jaar later heeft Microsoft het recordbedrag van 8,5 miljard dollar betaald om Skype over te nemen. Daarbij belooft het zelfstandigheid voor deze nieuwe dochter en voortbestaan van de software voor iOS, Mac OS X en Android. Overigens vecht netwerk- en communicatiegigant Cisco deze mega-overname nu aan.

Skype showt de bèta voor Windows Phone: